LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Junktruck
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
Grus, sten og sand
Materialer
Grus, sten og sand
FAQ
Din indkøbskurv er tom

Levering af jord til højbede og haven

Skal du arbejde i haven skal du ofte bruge muldjord. Uanset om der skal anlægges græsplæne, højbed eller anden form for beplantning. Når man benytter muldjord til en ny græsplæne, er det bedst med et lag på maximalt 10 cm. Grunden til at man benytter muldjord er at det er et meget fint materiale uden for store sten, som gør at det er super nemt at arbejde med og lave en fin og jævn overflade til den nye græsplæne, muldjord kan godt sammenlignes med fx afretningsgrus til fliser, det er et meget fint materiale som giver en jævn og flot overflade. Muldjord er super hvis der skal laves små reparationer i ens græsplæne, da det kommer uden for mange andre frø og andet liv i jorden, det gør at det valgte produkt som skal sås i muldjorden har fred for andet uønsket vækst (ukrudt).

Jord til græsplane

Har du en have med en lavt beliggende græsplæne som du godt kunne tænke dig kom op i den rigtige højde og niveauforskellen er støre end 10-20cm så start med at få kørt noget råjord på området hvor haven er for lav. Når du så har fået noget råjord på og lagt ud, brug derefter muldjord til at lave det sidste arbejde med at få lavet en flot overflade til det nye græs. Forskellen mellem rullegræs kommer så nu hvis der skal benyttes rullegræs bliver det lagt direkte oven på det ny udlagte muldjord, derefter er det vigtigt man for det tromlet. Benytter man så græs i stedet skal der sås græs oven på det ny udlagte muldjord derefter river man overfladen så græsfrøene kommer ned i jorden 1-2cm, efter græsplænen er revet er det vigtigt der enten bliver tromlet eller stampet på de ny frø så de også sætter sig fast i jorden og ikke bare flyver væk.

Højbede i haven

Muldjord kan også sagtens benyttes til andet end græsplæner. Højbede er super in og bliver benyttet i mange haver. Højbede kan bestå af en træ kant, betonsten eller natursten der er et utal af muligheder. Er kummen / højbedet meget dybt er der ingen grund til at benytte muldjord i fuld højde af bedet. I stedet kan der benyttes råjord som bund eller Sundolitt / flamingoplader, begge ting kan holde på fugten og gør at det vand der kommer ned fra oven ikke bare forsvinder ud af bunden, men bliver stoppet af en af de 2 former som gør at planten har en slags tank med vand i den kan suge fra.

Levering af jord - Hvordan?

Jorden kan leveres på mange måder, der kan komme en stor lastbil og tippe det valgt tons jord. Man kan få leveret jord i bigbags eller aftippet i løs form. En anden måde er at få grabbet jorden ind med en kranbil, det kan ofte være en god og energibesparende metode, da jorden ellers skal hentes i en stor bunke samtidige skal det skovles op i trillebør / motorbør, som også tager mange kræfter. En kranbil kan normalt vis nå ind i de fleste haver, og måske læsse af præcis der hvor jorden skal bruges. Se Super-Grus leveringsmetoder til jord her.

Omtalt i Børsen Omtalt i Politiken e-mærket AAA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012