ET SIKKERT VALG AF STEN

Sten findes i et utal af størrelser og faconer – fra de allerstørste kampesten til det fineste grus. Dette undergrundsmateriale er vigtigt, både til byggeri og til anlæg af haver, og størrelse, facon og materiale skal vælges ud fra den funktion, stenene skal udfylde. Store kampesten kan være dekorative elementer i en have eller en park, men til for eksempel en indkørsel eller som underlag i en carport skal de være små og ensartede. Her kan du med fordel vælge de såkaldte ærtesten. Hvis du skal grave en faskine til afledning af regnvand fra en grund, skal du både bruge singels, der er strandsten i en størrelse på 32 til 64 millimeter og fint sand, der skal udgøre et sandfang, der forhindrer, at faskinen stopper til.



Sten

Store og små sten til dekoration og dræn

Hos os kan du købe sten i størrelser fra 4-8 mm og op til 16-32 mm. Der er dermed en god chance for, at du kan finde sten med den funktionelle eller dekorative effekt, som du er på udkig efter. For alle størrelser gælder det, at stenene måles på det smalleste led, og derfor skal man være opmærksom på, at stenene godt kan være længere end de angivne mål. Her egner de mindste typer – som perlesten og ærtesten – sig særligt godt til underlag i f.eks. indkørslen eller gårdspladsen. Nøddesten og singles, der er lidt større, egner sig til gengæld godt som dekoration i bede eller andre steder i haven. De største sten kan desuden bruges til at lede vandet væk fra husmuren eller som dræn ved rør og faskiner. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst griber opgaven med drænarbejde an, eller hvis du har andre spørgsmål til vores sten, står vores eksperter klar til at hjælpe dig godt videre. Kontakt os på +45 70 23 80 90 eller på kontakt@grusdirekte.dk for råd og vejledning.


Anlæg stier og byg bakker med sten, grus og jord

Mange nye byggegrunde er flade, hvilket er smart, når huset skal bygges, men lidt kedeligt, når haven skal nydes bagefter. Derfor kan det være en god ide at give haven lidt karakter med små bakker og et mere kuperet terræn, og som senere kan plantes til med græs eller blomster. Det kræver blot nogle store sten som fundament med grus og muldjord ovenpå. Dernæst kan man pynte lidt ekstra med flotte gangstier, der kan anlægges med et lag stampet stenmel med perlesten eller ærtesten ovenpå. Du finder naturligvis alle de materialer, du skal bruge, hos os, og vi står desuden altid klar til at hjælpe dig godt på vej ved at svare på alle dine spørgsmål om vores sten.


Hurtig levering af sten til din adresse

Når du bestiller sten hos os, sørger vi for, at varen bliver leveret med en vognmand i løbet af få dage. Det eneste, du skal gøre, er at finde ud af, hvor dine sten skal læsses af. Du kan vælge mellem at få stenene leveret løst eller i en bigbag. Dette kan også have indflydelse på leveringsmetoden og kravene til underlaget i forbindelse med tung transport. Du kan finde mere information om dette samt eventuelle krav til frihøjde i vores leveringsbetingelser. Derudover kan du finde den præcise pris inkl. levering, når du klikker dig ind på det enkelte produkt og indtaster dit postnummer.