LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Junktruck
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
Grus, sten og sand
Materialer
Grus, sten og sand
Produkter
Indtast postnummer:
Din indkøbskurv er tom

Bundsikringsgrus

Indtast postnummer for priser

Vægtfylde: 1,75 ton pr m3

Bundsikringsgrus skal faktisk anvendes under alle typer belægninger, både der hvor der skal være biler, i normale indkørsler samt under alm gangstier. Ofte vælger folk at ”hoppe over hvor gærderet er lavest” ved at undlade at benytte bundsikringsgrus. Der er mange der ikke mener at bundsikring har den store effekt, og derfor undlader at bruge produktet, det kan dog vise sig at være en dyr ”besparelse”.

Bundsikring ligges som det underste lag og fungerer nemlig således at det fungerer både som et bærende lag, men sørger ligeledes for at vand, fra grundvand eller fugt fra jorden ikke trænger op i stabilgrussen. Hvis der ikke benyttes bundsikring kan fugt trænge op igennem porrerne i stabilen. Om vinteren når vandet fryser udvider det materiale sig hvor i vandet befinder sig (stabilgrusen), og vil så blive skubbet væk, som så kan det give sætningsskader i eksempelvis i en indkørsel. Derfor er bundsikring altid at anbefale hvis der skal være trafik, gangsti, cykler, græsslåmaskine, barnevogn eller biler, da porrerne er for store til vand kan trænge igennem bundsikring vil det holde vandet væk fra din belægnings underlag.

Du kan undlade at bruge bundsikring hvis du tager den gamle flisebelægning og ligger ud i bunden, i stedet for bundsikring, så fungerer den som "fugt stopper". Det er dog vigtigt, hvis man har større fliser så som 30x30, 40x40 eller lign, og man vælger at bruge dem som bundsikring, at fliserne bliver slås i stykker, så der ikke opstår for store hulrum mellem fliserne, og derved en chance for at fliserne forskubber sig ned i luftrummene, ved tryk fra evt. en bil.    

Bundsikring sætter sig ca 1 cm når det vibreres. Hvis man skal bruge bundsikring i indkørsler m. biler anbefales der at bruge stamper helt op til 800 kg, så sikre du en stærk og hård bund. Arealet som gangstier eller steder med mindre belastning kan en 100 kg stamper snildt bruges. Ved alle former for bundopbygning af trafikeret områder, skal bundsikring bankes overalt minimum 2 gange for at åbne korrekt hårdhed. (Steder pladeviberatoren ikke kan komme til, benyt der en håndstamper).


OBS: Bundsikringsgrus leveres i forskellige størrelse ud fra hvor du er i landet. Typisk fordelt således at Storkøbenhavn 0-80 mm og visse andre steder 0-63 mm. 

Denne type grus bruges ligeledes af entreprenører til bundsikring / Stabilisering når der etableres veje eller større byggerier.

Bundsikringsgrus (DS/EN 13285)
Omtalt i Børsen Omtalt i Politiken e-mærket AAA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012