LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Junktruck
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
Grus, sten og sand
Materialer
Grus, sten og sand
Produkter
Indtast postnummer:
Din indkøbskurv er tom

Stabilgrus (0-32 mm)

Indtast postnummer for priser

Vægtfylde: 1,70 ton pr m3

Stabilgrus 0-32mm. Anvendes som det stabiliserende lag i alle former for arealer hvor der fx skal være gangstier, cykelstier, køre biler eller andre former for trafik. Det er utroligt vigtigt at der ligges et stabiliserende lag i eks. en indkørsel, da det er det eneste materiale som er det bærende element. Hvis der ikke bruges stabilgrus vil der forekomme kørespor eller andre former for skader i belægningen, som vil ødelægge evt. sten.

Stabilgrus anvendes under næsten alle typer belægninger hvor der skal være trafik. Så uanset om du skal ligge skærver, perlesten, asfalt eller betonsten, så skal dette materiale (eller genbrugstabil) anvendes. Hvis der skal være bil på belægningen skal der anvendes bundsikringsgrus også. 

Der ligges oftest 12 cm på en normal gangsti, men bruger man stabilgruset i indkørsler skal der oftest optil 15cm det afhænger alt sammen af hvilken trafikklasse der skal bruges på belægningen. Er det en alm gangsti hvor en cykel, barnevogn, græsslåmaskine eks er det tungeste element betegnes det som en T0. Skal man etablere en ny indkørsel med privat biler har du en trafikklasse T1. Oven på stabilgrusset ligges der afretningsgrus ovenpå hvis der skal ligges fliser, for at få en plan overflade. 

Stabilgrus er et bakke materiale og bliver udvundet i forskellige grusgrave i Danmark det findes også i genbrugsmateriale som også kan bruges i både indkørsler, gangstier eller andre steder hvor der færdes trafik. Genbrugsstabil er et genbrugs produkt som består af andre materialer så som, mursten, tegl, asfalt eller beton. Det kommer ind til grusgraven i store stykker og bliver derefter knust til mindre stykker som så kan bruges til at bære altså stabil. 

Hvis stabilgrus skal anvendes til brug i fx indkørsel, skal stabilgrussen viberes. For at banke stabilgrussen ordentlig skal der benyttes en pladevibrator. I indkørsler skal der bruges en tungere pladevibrator end hvis det er til en gangsti. Stabilgrus sætter sig ca 1-2 cm når det vibreres. Det er derfor meget vigtigt at man udlægger sit stabilgrus i overhøjde i forhold til den faste højde.

Læs om lagtykkelsen her
Omtalt i Børsen Omtalt i Politiken e-mærket AAA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012